Formación de recursos humanos, tesis dirigidas
2020 Evaluación de la efectividad antimicrobiana y antioxidante de aceites esenciales encapsulados por las técnicas de emulsión o emulsión-atomización en sistemas modelo y alimentos, 2020 Evaluación de aceites esenciales encapsulados con mucílago de chía por coacervación compleja utilizando ultrasonido y microfluidización para su aplicación como antimicrobianos en alimentos., 2019 Evaluación de la actividad antimicrobiana de aceites esenciales encapsulados por microemulsiones y nanoemulsiones sobre bacterias,
Congresos Internacionales
2019 Influence of Chemical Structure of Compounds Present in Essential Oils on Their Antimicrobial Activity.,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: 2nd Process System Engineering Workshop, Nuevo Vallarta, Mexico, January 2019
Artículos de investigación
2023 Vera-Santander, V.E.; Hernández-Figueroa, R.H.; Jiménez-Munguía, M.T.; Mani-López, E.; López-Malo, A. Health Benefits of Consuming Foods
with Bacterial Probiotics, Postbiotics, and Their Metabolites: A Review. ,
Nombre de la revista: Molecules,, Volumen: 28, Número: 1230, Páginas: , DOI: doi.org10.3390molecules28031230,
ISSN: 1420-3049 2022 Mani-López, E., Ramírez-Corona, N., Jiménez-Munguía, M.T., López-Malo, A. 2022. Application of thermo-ultrasonic treatments for the inactivation of osmotolerant yeasts suspended in media with reduced water activity.,
Nombre de la revista: Chemical Engineering and Processing - Process Intensification,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.cep.2022.109094,
ISSN: 0255-2701 2021 G. Cardoso-Ugarte., López-Malo, A., Palou, E., Ramírez-Corona, N., Jiménez-Fernández, M., Jiménez-Munguía, M.T. Stability of oregano essential oil encapsulated in double (w-o-w) emulsions prepared with mechanical or high-pressure homogenization and its effect in Aspergillus niger inhibition,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 45, Número: 2, Páginas: , DOI: 10.1111/jfpp.15104,
ISSN: 2021 F. Reyes-Jurado, N. Soto-Reyes, M. Dávila-Rodríguez, A.C. Lorenzo-Leal, M.T. Jiménez-Munguía, E. Mani-López & A. López-Malo (2021): Plant-Based Milk Alternatives: Types, Processes, Benefits, and Characteristics, Food Reviews International, DOI: 10.108087559129.2021.1952421 ,
Nombre de la revista: Food Reviews International, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: 10.108087559129.2021.1952421 ,
ISSN: 87559129, 15256103 2021 Lozano, R., Barreiro, G. M., Pietikäinen, J., Gago, C. C., Favi, C., Jimenez Munguia, M. T., Monus, F., Simão, J., Benayas, J., Desha, C., Bostanci, S., Djekic, I., Moneva, J. M., Sáenz, O., Awuzie, B., & Gladysz, B. (2021). Adopting sustainability competence-based education in academic disciplines: Insights from 13 higher education institutions. Sustainable Development, 1. ,
Nombre de la revista: Sustainable Development, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: 10.1002/sd.2253,
ISSN: 9680802, 10991719 2021 Lainez-Cerón, E., Jiménez-Munguía, M.T., López-Malo, A., Ramírez-Corona, N. 2021. Effect of process variables on heating profiles and extraction mechanisms during hydrodistillation of eucalyptus essential oil. Heliyon, 7:e08234. https:doi.org10.1016j.heliyon.2021.e08234,
Nombre de la revista: Heliyon, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: 10.1016j.heliyon.2021.e08234,
ISSN: 24058440 2020 Dávila-Rodríguez, M., López-Malo, A., Palou, E., Ramírez-Corona, N., Jiménez-Munguía, M.T. 2020. Essential oils microemulsions prepared with high-frequency ultrasound: physical properties and antimicrobial activity. J Food Sci Technol 57(11): 4133-4142,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 57, Número: 11, Páginas: , DOI: doi.org10.1007s13197-020-04449-8,
ISSN: 2020 HERNÁNDEZ-NAVA, R., LÓPEZ.MALO, A., PALOU, E., RAMÍREZ-CORONA, N., JIMÉNEZ-MUNGUÍA, M.T. 2020. Encapsulation of oregano essential oil (Origanum vulgare) by complex coacervation between gelatin and chia mucilage and its properties after spray drying. Food Hydrocolloids, 109(106077): 1- 8,
Nombre de la revista: Food Hydrocolloids, Volumen: 109, Número: 1060777, Páginas: , DOI: : 10.1016/j.foodhyd.2020.106077,
ISSN: 0268005X 2020 Salgado-Nava, A.A., Hernández-Nava, R., López-Malo A., Jiménez-Munguía M.T. 2020. Antimicrobial Activity of Encapsulated Mexican Oregano (Lippia berlandieri Schauer) essential oil appllied on bagels. Frontiers in Sustainable Food Systems, 4:537091.doi: 10.3389fsufs.2020.537091,
Nombre de la revista: Frontiers in Sustainable Food Systems, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: 10.3389fsufs.2020.537091,
ISSN: 2571581X 2019 Antimicrobial activity and physicochemical characterization of oregano, thyme and clove leave essential oils, nonencapsulated and nanoencapsulated, using emulsification,
Nombre de la revista: Applied Food Biotechnology, Volumen: 6, Número: 4, Páginas: , DOI: 10.22037/afb.v6i4.25541,
ISSN: 23455357, 24234214 2019 Complex Coacervation between Gelatin and Chia Mucilage as an Alternative of Encapsulating Agents,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 84, Número: 6, Páginas: , DOI: 10.1111/1750-3841.14605,
ISSN: 2019 Antimicrobial activity of nanoemulsions of cinnamon, rosemary, and oregano essential oils on fresh celery,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 112, Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.lwt.2019.06.014,
ISSN: 2019 **High Intensity Light Pulses to Inactivate Salmonella Typhimurium on Mexican Chia (Salvia hispanica L.) Seeds,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 82, Número: 8, Páginas: , DOI: 10.4315/0362-028X.JFP-18-577,
ISSN: 2019 **Growth and viability of Lactobacillus acidophilus NRRL B-4495, L. casei NRRL B-1922 and L. plantarum NRRL B-4496 in milk supplemented with cysteine, ascorbic acid and tocopherols,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 97, Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.idairyj.2019.05.003,
ISSN:
Citas por otros autores
2023 13, 2021 9, |