Formación de recursos humanos, tesis dirigidas
2019 Estudio de la interacción de biopolímeros en dispersiones coloidales obtenidos a partir de spirulina platensis y Macrocystis pyrifera ,
Congresos Internacionales
2021 Development of an apple chips snack as an alternative to mitigate the economic impact of COVID 19 in a rural community in Puebla, Mexico
,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: FIRST (Food Improved by Research, Science & Technology). Chicago IL (virtual event). July 19-23, 2021 2021 Use of Hibiscus sabdariffa by-products to enhance the nutritional quality of pasta,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: FIRST (Food Improved by Research, Science & Technology). Chicago IL (virtual event). July 19-23, 2021 2021 Development of a protein-rich pasta using amaranth flour and Spirulina platensis protein isolate,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: FIRST (Food Improved by Research, Science & Technology). Chicago IL (virtual event). July 19-23, 2021 2020 Elaboración de pasta utilizando subproductos de jamaica (Hibiscus sabdariffa L.),
Tipo de participación: Ponencia Oral
Nombre del congreso: 4to Congreso Internacional de Alimentos Funcionales y Nutracéuticos 2020 Fruit beers polyphenol content and antioxidant properties,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: IFT Annual Meeting. Chicago IL (virtual event). July 12, 2020. 2020 Use of biopolymers from renewable sources for protein emulsions development,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: IFT Annual Meeting. Chicago IL (virtual event). July 12, 2020. 2019 Bioplastic polymers from renewable sources,
Tipo de participación: Ponencia Oral
Nombre del congreso: 9o simposium Internacional de innovación y desarrollo de alimentos 2019 Efecto de la extracción de lípidos sobre la estructura y solubilidad de proteína aislada de Spirulina platensis. ,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: VI Congreso Internacional sobre Innovación y Tendencias en Procesamiento de Alimentos y XXI Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos 2018 efecto de la extración de lípidos sobre la estructura y solubilidad de proteína aislada de spirulina plantensis,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: VI congreso internacional sobre innovación y tendencias procesamiento de alimentos 2018 physicochemical and sensorial characterization of vegan mayonnaise using chia seed oil and mucilage,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: VI congreso internacional sobre innovación y tendencias procesamiento de alimentos
Artículos de investigación
2022 Effect of pH and protein-polysaccharide ratio on the intermolecular
interactions between amaranth proteins and xanthan gum to produce
electrostatic hydrogels,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 129, Número: 107648, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107648,
ISSN: 2022 Fermentation of algae to enhance their bioactive activity: A review,
Nombre de la revista: Algal Research, Volumen: 64, Número: 102684, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.algal.2022.102684,
ISSN: 22119264 2022 Study of the perception and the acceptability of mayonnaise ingredients among Mexican consumers and its global preference,
Nombre de la revista: Revista Espanola de Nutricion Humana y Dietetica, Volumen: 26, Número: Supl.1, Páginas: , DOI: 10.14306/renhyd.26.S1.1620,
ISSN: 21731292, 21745145 2021 Antioxidant, angiotensin-converting enzyme,
and a-amylase inhibitory activities of protein
hydrolysates of Leucaena leucocephala seeds,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 19, Número: 1, Páginas: , DOI: doi.org/10.1080/19476337.2021.1909144,
ISSN: 2021 Use of Chaya (Cnidoscolous Chayamansa) Leaves for Nutritional Compounds Production for Human Consumption,
Nombre de la revista: Journal of the Mexican Chemical Society, Volumen: 65, Número: 1, Páginas: , DOI: http://dx.doi.org/10.29356/jmcs.v65i1.1433,
ISSN: 1870249X, 16659686 2021 A Comparative Study of Polyphenolic and Amino Acid Profiles of Commercial Fruit Beers,
Nombre de la revista: Journal of Food Composition and Analysis, Volumen: 100, Número: 103921, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103921.,
ISSN: 8891575, 10960481 2021 Spirulina platensis Protein as Sustainable Ingredient for
Nutritional Food Products Development,
Nombre de la revista: Sustainability, Volumen: 13, Número: 6849, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.3390/su13126849,
ISSN: 20711050 2021 Digestibility and Bioaccessibility of Leaf Protein Concentrates
and their Impact on Children Gut Microbiota,
Nombre de la revista: Waste and Biomass Valorization, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1007/s12649-021-01521-y,
ISSN: 18772641, 1877265X 2021 Insect protein concentrates from Mexican edible insects: Structural and
functional characterization,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 152, Número: 112267, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.112267,
ISSN: 2019 Processing of Amaranthus hypochondriacus biomass for functional protein concentrates development
,
Nombre de la revista: journal of food research,, Volumen: 8, Número: 5, Páginas: , DOI: doi:10.5539/jfr.v8n5p71,
ISSN: 1927-0887 |