Congresos Nacionales
2018 Diseño y caracterización de un sistema modificado de microondas para operación continua.,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: XXXI. Encuentro Nacional de la AMIDIQ. San José del Cabo, BJS, México. 1 al 4 de Mayo de 2018 2017 Atomización utrasónica de jugos de mandarina y toronja para su desinfección con radiación UVC.,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: XXXVIII Encuentro Nacional de la AMIDIQ 2017 Cinéticas de absorción de agua y desprendimiento de mucilago durante el remojo de semillas de chía,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: XXXVIII Encuentro Nacional de la AMIDIQ 2017 Diseño de procesos implementando análisis de ciclo de vida,
Tipo de participación: Conferencista Invitado Presencial
Nombre del congreso: 6º Simposio Nacional de Ingeniería Química y Bioquímica Aplicada –Foro Regional IMIQ 2017, Tlaxcala, México 2016 Oscar T. Antonio Gutiérrez, Aurelio López Malo, Enrique Palou y Nelly Ramírez Corona; MODIFICACIÓN DEL TIPO DE FLUJO EN EQUIPOS DE RADIACIÓN ULTRAVIOLETA DE ONDA CORTA PARA LA DESINFECCIÓN DE JUGO DE UVA; XXXVII Encuentro Nacional de la AMIDIQ,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: 2016 Efecto de variables del proceso de la extracción asistida por microondas sobre la obtención aceite esencial de cáscara de naranja (Citrus sinensis var. Valencia). ,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: XXXVII Encuentro nacional de la AMIDIQ, 3-6 Junio 2016, Puerto Vallarta, Jal. México.
Congresos Internacionales
2019 Influence of Chemical Structure of Compounds Present in Essential Oils on Their Antimicrobial Activity.,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: 2nd Process System Engineering Workshop, Nuevo Vallarta, Mexico, January 2019 2018 Implementation of a Control Strategy for a Multitasking Reactive Distillation Column with an Intermediate Condenser,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: 2018 AIChE Annual Meeting 2018 Influence of Chemical Structure of Compounds Present in Essential Oils on Their Antimicrobial Activity,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: 2018 AIChE Annual Meeting 2018 Effect of Selected Extraction Conditions on the Viscosity of Chia Mucilage Solutions.,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: Institute of Food Technologists (IFT) Annual Meeting. Chicago, USA. July, 2018 2017 Saccharomyces cerevisiae Inactivation in Tangerine and Grapefruit Juices Combining Ultrasonic Atomization with Short-Wave Ultraviolet Light.,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: IFT17 Annual Meeting and Food Exposition 2017 Saccharomyces cerevisiae Inactivation in Tangerine and Grapefruit Juices Combining Ultrasonic Atomization With Short-Wave Ultraviolet Light. ,
Tipo de participación: Cartel
Nombre del congreso: Institute of Food Technologists (IFT) Annual Meeting. Las Vegas, USA. June 2017. 2016 Food Engineering Students Creative Experiences in a Capstone Course. ,
Tipo de participación: Ponencia Oral
Nombre del congreso: 2016 ASEE Annual Conference. June 26 - 29, 2016. New Orleans, LA.
Artículos de investigación
2020 Performance of combined technologies for the inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Escherichia coli in pomegranate juice: The effects of a continuous-flow UV-Microwave system. ,
Nombre de la revista: Journal of Food Process Engineering,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1111/jfpe.13565,
ISSN: 1745-4530 2020 Essential oils microemulsions prepared with high-frequency ultrasound: physical properties and antimicrobial activity. ,
Nombre de la revista: Journal of Food Science and Technology,, Volumen: 57, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1007/s13197-020-04449-8,
ISSN: 0975-8402 2020 Encapsulation of oregano essential oil (Origanum vulgare) by complex coacervation between gelatin and chia mucilage and its properties after spray drying,
Nombre de la revista: Food Hydrocolloids,, Volumen: 109, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2020.106077,
ISSN: 0268-005X 2020 Effect of Flue Gas Composition on the Design of a CO2 Capture Plant,
Nombre de la revista: Computer Aided Chemical Engineering,, Volumen: 48, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-12-823377-1.50140-3,
ISSN: 1570-7946 2020 Modelling release mechanisms of cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) essential oil encapsulated in alginate beads during vapor-phase application,
Nombre de la revista: Journal of Food Engineering,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2020.110024 ,
ISSN: 0260-8774 2019 Effect of ionic liquids as entrainers on the dynamic behavior of ethanol-water extractive columns.,
Nombre de la revista: BMC Chemical Engineering,, Volumen: 1, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1186/s42480-019-0023-7,
ISSN: 2524-4175 2019 Characterization and effectiveness of short-wave ultraviolet irradiation reactors operating in continuous recirculation mode to inactivate Saccharomyces cerevisiae in grape juice,
Nombre de la revista: Journal of Food Engineering,, Volumen: 241, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.08.011 ,
ISSN: 0260-8774 2019 Complex Coacervation Between Gelatin and Chia Mucilage as an Alternative of Encapsulating Agents. ,
Nombre de la revista: Journal of Food Science,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: doi: 10.1111/1750-3841.14605,
ISSN: 1750-3841 2019 Antimicrobial Activity and Physicochemical Characterization of Oregano, Thyme and Clove Leave Essential Oils, Nonencapsulated and Nanoencapsulated, Using Emulsification,
Nombre de la revista: Applied Food Biotechnology,, Volumen: 6, Número: 4, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.22037/afb.v6i4.25541,
ISSN: 2423-4214 2019 Antimicrobial activity of nanoemulsions of cinnamon, rosemary, and oregano essential oils on fresh celery,
Nombre de la revista: LTW,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2019.06.014,
ISSN: 0023-6438 2019 Studying microwave assisted extraction of Laurus nobilis essential oil: Static and dynamic modeling.,
Nombre de la revista: Journal of Food Engineering, Volumen: 247, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.11.007,
ISSN: 02608774 2019 Stability of Palm Olein with or without antioxidants during industrial Continuous Deep-fat frying of Wheat Snacks. ,
Nombre de la revista: Journal of Oil Palm Research, Volumen: 31, Número: 2, Páginas: , DOI: 10.21894/jopr.2019.0017,
ISSN: 15112780 2019 Characterization and effectiveness of short-wave ultraviolet irradiation reactors operating in continuous recirculation mode to inactivate Saccharomyces cerevisiae in grape juice.,
Nombre de la revista: Journal of Food Engineering, Volumen: 241, Número: , Páginas: , DOI: ,
ISSN: 02608774 2019 Cinnamaldehyde-loaded chitosan nanoparticles: characterization and antimicrobial activity.,
Nombre de la revista: ,, Volumen: 9, Número: 4, Páginas: , DOI: 10.33263/BRIAC94.060065,
ISSN: 2018 Modeling phase separation and droplet size of WO emulsions with oregano essential oil as a function of its formulation and homogenization conditions,
Nombre de la revista: Journal of Dispersion Science and Technology, Volumen: 39, Número: 2018, Páginas: , DOI: 10.108001932691.2017.1382370,
ISSN: 01932691, 15322351 2018 Effect of Short Wave Ultraviolet Radiation on Selected Properties of Edible Films Formulated with Pomegranate Juice and Chitosan. ,
Nombre de la revista: Revista Mexicana de Ingeniera Qumica, Volumen: 17, Número: 1, Páginas: , DOI: 10.24275/uam/izt/dcbi/revmexingquim/2018v17n1/Lopez,
ISSN: 16652738 2017 Description of Aspergillus flavus growth under the influence of different factors (water activity, incubation temperature, protein and fat concentration, pH, and cinnamon essential oil concentration) by kinetic, probability of growth, and time-to-detection models.,
Nombre de la revista: International Journal of Food Microbiology, Volumen: 240, Número: 2017, Páginas: , DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2016.04.024,
ISSN: 01681605 2017 Enhancement of UVC-light treatment of tangerine and grapefruit juices through ultrasonic atomization.,
Nombre de la revista: Innovative Food Science and Emerging Technologies, Volumen: 39, Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.ifset.2016.10.019,
ISSN: 14668564 2016 Dynamic Behavior of a Multi-Tasking Reactive Distillation Column for Production of Silane, Dichlorosilane and Monochlorosilane; Chemical Engineering and Processing,
Nombre de la revista: Chemical Engineering and Processing: Process Intensification, Volumen: 108, Número: 2016, Páginas: , DOI: 10.1016/j.cep.2016.08.005 ,
ISSN: 02552701 2016 Modeling Penicillium expansum growth response to thyme essential
oil at selected water activities and pH values using surface response
methodology; Procedia Food Science 7 ( 2016 ) 93 – 96,
Nombre de la revista: Procedia Food Science,, Volumen: 7, Número: 2016, Páginas: , DOI: 10.1016/j.profoo.2016.02.095 ,
ISSN: 2211-601X 2016 Modeling the time to fail of peach nectars formulated by hurdle
technology.,
Nombre de la revista: Procedia Food Science,, Volumen: 7, Número: 2016, Páginas: , DOI: 10.1016/j.profoo.2016.02.094 ,
ISSN: 2211-601X 2016 Food antimicrobial agents using phenolic compounds, chitosan, and related nanoparticles; Journal of Food Bioengineering and Nanoprocessing,
Nombre de la revista: Journal of Food Bioengineering and Nanoprocessing,, Volumen: 1, Número: 2, Páginas: , DOI: ,
ISSN: 2501-2568 2016 Dynamic behavior of a multi-tasking reactive distillation column for production of silane, dichlorosilane and monochlorosilane.,
Nombre de la revista: Proceedings of the 26th European Symposium on Computer Aided Process Engineering, Computer Aided Chemical Engineering,, Volumen: , Número: 38, Páginas: , DOI: DOI:10.1016B978-0-444-63428-3.50056-4,
ISSN: x 2016 Personal Learning Environments: Analysis of Learning Processes, Reflection, and Identity in an Academic Context,
Nombre de la revista: Proceeding of 2016 ASEE Annual Conference Paper ID #16805, American Society for Engineering Education.,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: 10.18260/p.25889,
ISSN: 2153-5965 2016 Food Engineering Students Creative Experiences in a Capstone Course. ,
Nombre de la revista: ASEE,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: ,
ISSN: 2016 Estimation of Aspergillus flavus growth under the influence of different formulation factors by means of kinetic, probabilistic, and survival models. ,
Nombre de la revista: Procedia Food Science,, Volumen: 7, Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.profoo.2016.02.093,
ISSN: 2211-601X
Libros Editorial Internacional
2020 Advances in Carbon Management Technologies: Carbon Removal, Renewable and Nuclear Energy,
ISBN: 9780429243608 2019 Process Intensification: Design Methodologies ,
ISBN: 9783110596 2019 Water Activity in Foods: Fundamentals and Applications,
ISBN: 9781118768310 2019 Nanoengineering in the Beverage Industry,
ISBN: 9780128166772 2019 N. Ramirez-Corona, A. Palacios (2019) Chapter 1. Generalities about process intensification in Process Intensification: Design Methodologies. Eds. F. I. Gomez-Castro, J.G. Segovia-Hernandez. De Gruyter. 338 pp. (pp. 1–14). Berlin, Boston: De Gruyter. https:doi.org10.15159783110596120-001,
ISBN: 9783110596076 2017 Frontiers in Pen and Touch: Impact of Pen and Touch Technology on Education. ,
ISBN: 9783319642383 2016 Pen and Touch: The Perfect Storm,
ISBN: 9783319311937 2016 Pen and Touch: The Perfect Storm.,
ISBN: 9783319642383
Citas por otros autores
2020 9, 2018 6, 2017 107, 2016 94,
Citas por coautores
2018 6, 2017 29, |