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LAURA MARISSA ISLAS ROMEROLAURA MARISSA ISLAS ROMERO
LAURA MARISSA ISLAS ROMERO

Degrees:
Doctorado en Biotecnología Productiva, Instituto Politécnico Nacional.
Maestría en Biotecnología Aplicada, Instituto Politécnico Nacional.
Licenciatura en Nutrición y Ciencia de los Alimentos, Universidad Iberoamericana Plantel Golfo Centro .

Areas of interest:

Nutrición, Epidemiología, Microbiología, Biotecnología, desarrollo de nuevos productos
PhD and Master in the area of Biotechnology granted by the Center for Research in Applied Biotechnology of the National Polytechnic Institute of Mexico (through the PNPC program of CONACYT). Degree in Nutrition and Food Science from the Universidad Iberoamericana de Puebla.
She has conducted research for a period of 6 years in the area of nutrition and food science, through the Office of Transfer of Technology Nutravia S.A de C.V.
She has a patent proposal for her research work in microorganisms with probiotic potential.
She has participated in several international congresses exposing research papers in areas of food science and microbiology, including IFT (Institute of Food Technologists) and the ASM (American Society for Microbiology).
She is currently a full-time professor at the University of the Americas Puebla, where she teaches different courses in the Department of Health Sciences in the area of Nutrition.
  

 
 

Producción de investigación

Sección 
 
Año




Congresos Nacionales

2020
EVALUACIÓN DEL ESTADO NUTRICIONAL DE ESTUDIANTES DE PRIMER INGRESO DE UNA UNIVERSIDAD PRIVADA DEL ESTADO DE PUEBLA., Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: Finut 2020



Artículos de investigación

2021
Analysis of Caloric and Noncaloric Sweeteners Present in Dairy Products Aimed at the School Market and Their Possible Effects on Health, Nombre de la revista: Nutrients,, Volumen: 13, Número: 9, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.3390/nu13092994, ISSN: ISSN 2072-6643

2021
Cambios en el estilo de vida y nutrición durante el confinamiento por SARS-CoV- 2 (COVID-19) en México: Un estudio observacional, Nombre de la revista: Revista Espanola de Nutricion Humana y Dietetica, Volumen: 25, Número: Supl 2, Páginas: , DOI: 10.14306/renhyd.25.S2.1099, ISSN: 21731292, 21745145

2021
Lifestyle and nutrition changes during the SARS-CoV-2 (COVID-19) lockdown in Mexico: An observational study, Nombre de la revista: Revista Espanola de Nutricion Humana y Dietetica, Volumen: 25, Número: 2, Páginas: , DOI: 10.14306/renhyd.25.S2.1099, ISSN: 21731292, 21745145

2020
Alimentación y su relación con enfermedades crónicas, Nombre de la revista: México Intercultural,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: , ISSN: 2448-8453

2020
Nutritional Guideline for the Management of Mexican Patients with CKD and Hyperphosphatemia, Nombre de la revista: Nutrients, Volumen: 12, Número: 11, Páginas: , DOI: doi.org/10.3390/nu12113289, ISSN: 20726643

 
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