Faculty
Imagen Profesores
Pleca Profesores
Department professors
Return to the list of teachers»
ROBERTO JAVIER PALACIOS  MAGAÑAROBERTO JAVIER PALACIOS  MAGAÑA
ROBERTO JAVIER PALACIOS MAGAÑA

Degrees:
Licenciado en Artes Culinarias, Universidad de las Américas, Puebla.

Areas of interest:

Desarrollo de productos de cocina dulce Administración de operaciones de restaurante Cultura gastronómica
Roberto Javier Palacios Magaña has a Masters degree in Gastronomic Communication and Journalism from the Foodie Studies Institute in Madrid and a degree in Culinary Arts from the Universidad de las Américas Puebla. He has a Certificate in Restaurant Management (CRM) from the American Hotel & Lodging Association, as well as a Certificate in Event Meeting Catering (CMEC) from The International School of Hospitality in Las Vegas, NV.
He specialized in creating restaurant desserts at the Basque Culinary Center in Donosti, Spain, at The Notter School of Pastry Arts in Orlando, Florida and Alain Ducasse Formation in Paris. He is a specialist consultant in menu engineering and development of culinary identities.

He has 15 years of experience as an entrepreneur in the food and beverage industry. He carries out research work on street food in Puebla, presenting various talks in Spain and Mexico.

As a teacher, he enjoys exchanging knowledge with students, motivating and accompanying their development in the kitchen, he is passionate about gastronomic culture, the experience of street food in Mexico and the discovery of new ingredients.

Since 2012 he has been a professor and is currently the academic coordinator of the Culinary Arts Program of the Academic Department of Tourism at the Universidad de las Américas Puebla.
  

 
 

Producción de investigación

Sección 
 
Año




Congresos Internacionales

2022
Importancía del Ají en la comida Callejera en Puebla, Tipo de participación: Conferencista Invitado Virtual Nombre del congreso: Gastronomía Sostenible: Congreso Internacional "Ají en Latinoamérica"

2021
Jornadas de periodismo gastronómico, investigación y comunicación intercultural, organizada por la Cátedra Unesco de Investigación en Comunicación (COMUNESCO), y que se celebró el día 21 de mayo de 2021 de manera online a través de Zoom, con 4 horas de duración, y reconocido con 0,4 ECTS., Tipo de participación: Asistente Nombre del congreso: Jornadas de periodismo gastronómico, investigación y comunicación intercultural

2020
Reinvéntate, cocina el futuro, Tipo de participación: Conferencista Invitado Virtual Nombre del congreso: 3er Congreso Internacional en Innovación, Desarrollo y Estrategia Organizacional CIIDEO 2020

 
Return to the list of teachers»
 
All Rights Reserved © 2024. Universidad de las Américas Puebla. Sta. Catarina Mártir. Cholula, Puebla. 72810. Mexico | Admissions: informes.nuevoingreso@udlap.mx Telephone: +52 (222) 229 20 00 | Admisiones +52 (222) 229 2112 | Privacy notice
Botón Arriba

Bachelor