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NELLY RAMÍREZ CORONANELLY RAMÍREZ CORONA
NELLY RAMÍREZ CORONA

Grados Académicos:
Doctorado en Ciencias en Ingeniería Química, Instituto Tecnológico de Celaya.
Maestría en Ciencias en Ingeniería Química, Instituto Tecnológico de Celaya.
Licenciatura en Ingeniería Química, Universidad Autónoma de Tlaxcala.

MIEMBRO DEL SISTEMA NACIONAL DE INVESTIGADORES (SNI) Nivel 1

Áreas de interés:

Ingeniería y control de procesos, Tecnologías emergentes para el procesamiento de alimentos, Enseñanza en ingeniería
Doctora y Maestra en Ciencias en Ingeniería Química por el Instituto Tecnológico de Celaya. Licenciada en Ingeniería Química por la Universidad Autónoma de Tlaxcala.
Ha dirigido tesis de Licenciatura y Maestría en Ingeniería Química, además de participar como directora y co-directora de tesis de Doctorado en Ciencias en Ingeniería Química y Doctorado en Ciencia de Alimentos. Cuenta con publicaciones en revistas internacionales de estricto arbitraje y ha presentado su trabajo en foros de difusión científica nacionales e internacionales. Actualmente es miembro del Sistema Nacional de Investigadores (SNI) NIVEL 1.
Su línea de investigación está enfocada al área de ingeniería de procesos químicos, procesamiento de alimentos y enseñanza en ingeniería y se encuentra trabajando en proyectos de innovación tecnológica con diferentes industrias.
Lo que más disfruta de la docencia es la interacción con los estudiantes e impulsarlos a aprender de manera autónoma.
Desde el 2007 es profesora investigadora de tiempo completo en el departamento de Ingeniería Química Alimentos y Ambiental en la Escuela de Ingeniería de la Universidad de las Américas Puebla, en donde también es Coordinadora Académica del programa de Doctorado en Ciencias de Alimentos.

  

 
 

Producción de investigación

Sección 
 
Año




Formación de recursos humanos, tesis dirigidas

2022
Comparación entre la atomización neumática y la atomización ultrasónica para la inactivación de microoganismos en jugos de frutas ,

2021
Modelación de la transferencia de calor en un sistema de extracción de aceites esenciales asistida por microondas ,

2021
Design of distillation systems assisted with ionic liquids,

2021
Synthesis and Characterization of UiO-66, UiO-66-NH2 and UiO-67 Metal Organic Frameworks ,



Congresos Nacionales

2023
MODELACIÓN DE LAS CINÉTICAS DE SECADO POR LIOFILIZACIÓN DE MANZANA FRESCA E IMPREGNADA CON JUGO CONCENTRADO DE ZANAHORIA, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIV Encuentro Nacional de la AMIDIQ

2023
Evaluación de la efectividad del tratamiento mediante luz pulsada para pasteurización de alimentos líquidos, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIV Encuentro Nacional de la AMIDIQ

2023
APLICACIÓN DE LUZ UVC PARA LA INOCUIDAD DE SEMILLAS PARA GERMINADOS, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIV Encuentro Nacional de la AMIDIQ

2023
Actividad antimicrobiana de pellets elaborados a partir de celulosa de bagazo de caña adicionados con aceite de clavo, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIV Encuentro Nacional de la AMIDIQ

2022
DETERMINACIÓN DE LOS COEFICIENTE DE DIFUSIVIDAD DE COMPUESTOS BIOACTIVOS EN LA OSMODESHIDRATACIÓN DE MANZANA CON JUGO DE UVA, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2022
MODELOS MATEMÁTICOS PARA LA INACTIVACIÓN DE FLORA NATIVA DE SEMILLAS POR PULSOS DE LUZ DE ALTA INTENSIDAD, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2022
EVALUACIÓN DE LA ACTIVIDAD ANTIMICROBIANA Y PROPIEDADES DE TRANSPORTE DEL ACEITE ESENCIAL DE LIPPIA MEXICANA (Aloysia citrodora), Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLIII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2022
Mujeres Latinoamericanas Investigadoras en Ingeniería Química y sus historias narradas desde el género, Tipo de participación: Ponencia Oral Nombre del congreso: VI Encuentro de Discusión y Análisis de Estrategias de Intervención a la Violencia por Motivos de Género en las Instituciones de Educación Superior

2022
XLIII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química: "La ingeniería química, la sostenibilidad y la economía circular", Tipo de participación: Organizador Nombre del congreso: XLIII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2021
MODELACIÓN DINÁMICA DE UN PROCESO DE DESHIDRATACIÓN OSMÓTICA DE MANZANA MEDIANTE UN OBSERVADOR DE LUENBERGER , Tipo de participación: Ponencia Oral Nombre del congreso: XLII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2021
ANÁLISIS DE LA TRANSFERENCIA DE MASA Y DE LAS CARACTERÍSTICAS DIMENSIONALES DE PASTA REHIDRATADA CON AGUA O SOLUCIONES DE CLORURO DE SODIO , Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2021
DISEÑO DE UN PROCESO FLEXIBLE PARA LA PRODUCCIÓN DE BIODIÉSEL A PARTIR DE MATERIA PRIMA VARIABLE , Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLII Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2020
EFECTO DE LA COMPOSICIÓN DE LOS GASES DE COMBUSTIÓN EN EL DISEÑO DE UNA PLANTA DE CAPTURA DE CO2, Tipo de participación: Ponencia Oral Nombre del congreso: XLI Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2020
ELABORACIÓN DE PULQUE EN POLVO POR MEDIO DE SECADO POR ASPERSIÓN UTILIZANDO DOS AGENTES ACARREADORES, Tipo de participación: Ponencia Oral Nombre del congreso: XLI Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2020
EVALUACIÓN DE CONDICIONES DE OPERACIÓN EN LA EXTRACCION ACEITES ESENCIALES ASISTIDA POR MICRONDAS, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XLI Encuentro Nacional de la Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química

2019
González-Pérez, J.E., Jiménez-González, O., Reyes-Jurado, F., Ramírez-Corona, N.Diseño de mezclas con extractos acuosos de plantas para la inhibición de Samonella Typhi, , Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: XL Encuentro Nacional de la AMIDIQ. Huatulco, Oax., México, Mayo 2019



Congresos Internacionales

2023
Dynamic modeling of the process of osmosonication and osmodehydration of apples using linear time-invariant system, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 2023 Twitter Latin American Conference on Environmental and Chemical Process Systems Engineering #

2022
Plantwide control strategy for a biodiesel production process from Jatropha curcas oil with variable composition, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 32nd European Symposium on Computer Aided Process Engineering

2022
Dynamic estimation of water and solutes diffusivity coefficient during vacuum-assited osmodehydration of apple with grape juice, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 2022 Twitter Latin American Conference on Environmental and Chemical Process Systems Engineering

2022
Design of Sustainable Processes for CO2 Capture , Tipo de participación: Ponencia Oral Nombre del congreso: 32 European Symposium on Computer Aided Process Engineering

2021
An observer-based methodology for estimating effective diffusion coefficients during osmodehydration of apple cubes, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 2021 AIChE Annual Meeting

2021
Integration of CO2 capture to power plants: the effect of fuel and gas composition in process configuration, Tipo de participación: Ponencia Oral Nombre del congreso: 31st European Symposium on Computer Aided Process Engineering

2021
An Observer-Based Methodology for Estimating Effective Diffusion Coefficients during Osmodehydration of Apple Cubes, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 2021 AIChE Annual Meeting

2020
Effect of Flue Gas Composition on the Design of a CO2 Capture Plant, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 30th European Symposium on Computer Aided Process Engineering

2020
Minimizing the Environmental Impact through Microwave-Assisted Extraction of Eucalyptus Globulus Essential Oil, Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 2020 Virtual AIChE Annual Meeting

2019
Influence of Chemical Structure of Compounds Present in Essential Oils on Their Antimicrobial Activity., Tipo de participación: Cartel Nombre del congreso: 2nd Process System Engineering Workshop, Nuevo Vallarta, Mexico, January 2019



Artículos de investigación

2024
Enhancing the extraction of essential oil from Mexican lippia (Aloysia citriodora) leaves obtained by hydro-distillation aided by natural deep eutectic solvents (NADES), Nombre de la revista: Chemical Engineering and Processing-Process Intensification,, Volumen: 195, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cep.2023.109623, ISSN: 1873-3204

2024
Modeling non-isothermal pathogen inactivation during liquid foods processing by pulsed light technology, Nombre de la revista: Journal of Food Process Engineering, Volumen: 1, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1111/jfpe.14521, ISSN: 1458876, 17454530

2024
Latilactobacillus sakei as a starter culture to ferment pepper fruits, Nombre de la revista: Food and Humanity,, Volumen: 1, Número: 2, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.foohum.2024.100233, ISSN: 2949-8244

2023
Advances in probiotic incorporation into cereal-based baked foods: Strategies, viability, and effects–A review, Nombre de la revista: Applied Food Research,, Volumen: 3, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.afres.2023.100330 , ISSN: 2772-5022

2023
Evaluation of osmodehydration and vacuum-assisted osmodehydration as pre-treatments during fruit drying process: The effect on drying rates, effective water diffusion and changes in product quality, Nombre de la revista: Journal of Engineering Research, Volumen: 1, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jer.2023.100153, ISSN: 23071877, 23071885

2023
Osmosonication of apple in concentrated grape juice: Evaluation of mass transfer rates and impregnation effectiveness, Nombre de la revista: Journal of Food Engineering,, Volumen: 359, Número: 1, Páginas: , DOI: , ISSN: 1873-5770

2023
Performance of UV-LED and UV-C treatments for the inactivation of Escherichia coli ATCC 25922 in food model solutions: Influence of optical and physical sample characteristics, Nombre de la revista: Innovative Food Science and Emerging Technologies, Volumen: 85, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.ifset.2023.103314, ISSN: 14668564

2023
Relationship Between the Chemical Composition and Transport Properties with the Antimicrobial Activity of Essential Oil from Leaves of Mexican Lippia (Aloysia citriodora) Extracted by Hydro-Distillation, Nombre de la revista: Biointerface Research in Applied Chemistry, Volumen: 13, Número: 6, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.33263/BRIAC136.560, ISSN: 20695837

2023
Thermal and pH stability of Justicia spicigera (Mexican honeysuckle) pigments: Application of mathematical probabilistic models to predict pigments stability, Nombre de la revista: Food Chemistry-Molecular Science,, Volumen: 6, Número: , Páginas: , DOI: https:doi.org10.1016j.fochms.2022.100158, ISSN: 2666-5662

2023
Use of a Response Surface Methodology to optimise vacuum impregnation of ß-carotene from Daucus carota in Pachyrhizus erosus, Nombre de la revista: Sustainable Food Technology,, Volumen: 1, Número: 1, Páginas: , DOI: 10.1039/D2FB00036A, ISSN:

2023
Factors influencing droplet size in pneumatic and ultrasonic atomization and its application in food processing, Nombre de la revista: Discover Food,, Volumen: 3, Número: 23, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1007/s44187-023-00065-5, ISSN: 2731-4286

2022
Dynamic performance of optimized microwave assisted extraction to obtain Eucalyptus essential oil: energy requirements and environmental impact, Nombre de la revista: International Journal of Food Process Engineering,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: doi.org/10.1515/ijfe-2021-0102, ISSN: 1556-3758

2022
Implementing CO2capture process in power plants:Optimization procedure and environmental impact, Nombre de la revista: Chemical Engineering Research and Design,, Volumen: 180, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cherd.2022.02.023, ISSN: 0263-8762

2022
Vacuum pressure impregnation on apples with grape juice concentrate: effects of pressure, processing time, and juice concentration, Nombre de la revista: Innovative Food Science and Emerging Technologies, Volumen: 77, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.ifset.2022.102981, ISSN: 14668564

2022
Fungal inactivation on Mexican corn tortillas by means of thyme essential oil in vapor-phase, Nombre de la revista: Current Research in Food Science, Volumen: 5, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.crfs.2022.03.010, ISSN: 26659271

2022
Wheat-based fried snacks shelf-life prediction using kinetic, probabilistic, and time-to-fail models, Nombre de la revista: Journal of Food Processing and Preservation, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: DOI: 10.1111/jfpp.16548, ISSN: 1458892, 17454549

2022
Insights on the effectiveness of pneumatic or ultrasonic atomization in combination with UVC light during fruit juices processing, Nombre de la revista: Journal of Food Science and Technology, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1007/s13197-022-05468-3, ISSN: 221155, 9758402

2022
An overview of mathematical modeling for conventional and intensified processes for extracting essential oils, Nombre de la revista: ,, Volumen: , Número: 178 , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cep.2022.109032, ISSN:

2022
Planwide control of a biodiesel production process with variable feedstock, Nombre de la revista: Chemical Engineering Research and Design, Volumen: , Número: 185, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cherd.2022.07.037, ISSN: 2638762, 17443563

2022
Modeling mass transfer during osmodehydration of apple cubes with sucrose or apple juice concentrate solutions: Equilibrium estimation, diffusion model, and state observerbased approach, Nombre de la revista: Journal of Food Process Engineering, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1111/jfpe.14125, ISSN: 1458876, 17454530

2022
Plantwide control strategy for a biodiesel production process from Jatropha curcas oil with variable composition, Nombre de la revista: Computer Aided Chemical Engineering, Volumen: 51, Número: , Páginas: , DOI: doi.org10.1016b978-0-323-95879-0.50170-3, ISSN: 15707946

2022
Application of thermo-ultrasonic treatments for the inactivation of osmotolerant yeasts suspended in media with reduced water activity, Nombre de la revista: ,, Volumen: 1, Número: 179, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cep.2022.109094, ISSN:

2022
Design of energy-efficient ionic liquid-based extractive distillation systems for ethanol dehydration including alternatives for ionic liquid recovery, Nombre de la revista: Chemical Engineering Research and Design, Volumen: 1, Número: 188, Páginas: , DOI: https:doi.org10.1016j.cherd.2022.09.035, ISSN: 2638762, 17443563

2022
Latin American women in chemical engineering: Challenges and opportunities on process intensification in academia research, Nombre de la revista: Chemical Engineering and Processing-Process Intensification,, Volumen: 1, Número: 181, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cep.2022.109161, ISSN: 0255-2701

2022
Design of sustainable processes for CO2 capture, Nombre de la revista: Computer Aided Chemical Engineering, Volumen: 51, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-95879-0.50136-3, ISSN: 15707946

2022
Sustainability Assessment in the CO2 Capture Process: Multi-Objective Optimization, Nombre de la revista: Chemical Engineering and Processing,, Volumen: 1, Número: 1, Páginas: , DOI: 10.1016/j.cep.2022.109207, ISSN: 0255-2701

2022
Zirconium Based MOFs and Their Potential Use in Water Remediation: Current Achievements and Possibilities, Nombre de la revista: Air, Soil and Water Research, Volumen: 15, Número: -, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1177/11786221221080183, ISSN: 11786221

2022
Modeling mass transfer during osmodehydration of apple cubes with sucrose or apple juice concentrate solutions: Equilibrium estimation, diffusion model, and state observer-based approach, Nombre de la revista: Journal of Food Process Engineering, Volumen: 45, Número: 10, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1111/jfpe.14125, ISSN: 1458876, 17454530

2022
Zirconium Based MOFs and Their Potential Use in Water Remediation: Current Achievements and Possibilities, Nombre de la revista: Air, Soil and Water Research,, Volumen: , Número: 15, Páginas: , DOI: 10.1177/11786221221080183, ISSN: 1178-6221

2021
Stability of oregano essential oil encapsulated in double (wow) emulsions prepared with mechanical or high-pressure homogenization and its effect in Aspergillus niger inhibition, Nombre de la revista: ,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1111/jfpp.15104, ISSN:

2021
Effect of imidazolium ionic liquids as microwave absorption media for the intensification of microwave-assisted extraction of Citrus sinensis peel essential oils, Nombre de la revista: ,, Volumen: , Número: 160, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.cep.2020.108277, ISSN:

2021
Mass Transfer During Osmotic Dehydration of Fruits and Vegetables: Process Factors and Non-Thermal Methods, Nombre de la revista: Food Engineering Reviews, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1007/s12393-020-09276-3, ISSN: 18667910, 18667929

2021
An index to account for safety and controllability during the design of a chemical process, Nombre de la revista: Journal of Loss Prevention in the Process Industries,, Volumen: 70, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jlp.2021.104427, ISSN: 0950-4230

2021
Developments and advances of high intensity pulsed light and its combination with other treatments for microbial inactivation in food product, Nombre de la revista: Food Engineering Reviews, Volumen: 1, Número: , Páginas: , DOI: 10.1007/s12393-021-09280-1, ISSN: 18667910, 18667929

2021
Integration of CO2 capture to power plants: the effect of fuel and gas composition in process configuration, Nombre de la revista: Computer Aided Chemical Engineering, Volumen: 50, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-88506-5.50236-9, ISSN: 15707946

2021
Effect of process variables on heating profiles and extraction mechanisms during hydrodistillation of eucalyptus essential oil, Nombre de la revista: Heliyon, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: DOI:https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2021.e08234, ISSN: 24058440

2020
Performance of combined technologies for the inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Escherichia coli in pomegranate juice: The effects of a continuous-flow UV-Microwave system. , Nombre de la revista: Journal of Food Process Engineering, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1111/jfpe.13565, ISSN: 1458876, 17454530

2020
Essential oils microemulsions prepared with high-frequency ultrasound: physical properties and antimicrobial activity. , Nombre de la revista: ,, Volumen: 57, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1007/s13197-020-04449-8, ISSN:

2020
Encapsulation of oregano essential oil (Origanum vulgare) by complex coacervation between gelatin and chia mucilage and its properties after spray drying, Nombre de la revista: Food Hydrocolloids, Volumen: 109, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2020.106077, ISSN: 0268005X

2020
Effect of Flue Gas Composition on the Design of a CO2 Capture Plant, Nombre de la revista: Computer Aided Chemical Engineering,, Volumen: 48, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-12-823377-1.50140-3, ISSN: 1570-7946

2020
Modelling release mechanisms of cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) essential oil encapsulated in alginate beads during vapor-phase application, Nombre de la revista: ,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2020.110024 , ISSN:

2019
Effect of ionic liquids as entrainers on the dynamic behavior of ethanol-water extractive columns., Nombre de la revista: BMC Chemical Engineering,, Volumen: 1, Número: 1, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1186/s42480-019-0023-7, ISSN: 2524-4175

2019
Characterization and effectiveness of short-wave ultraviolet irradiation reactors operating in continuous recirculation mode to inactivate Saccharomyces cerevisiae in grape juice, Nombre de la revista: ,, Volumen: 241, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.08.011 , ISSN:

2019
Complex Coacervation Between Gelatin and Chia Mucilage as an Alternative of Encapsulating Agents. , Nombre de la revista: ,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: doi: 10.1111/1750-3841.14605, ISSN:

2019
Antimicrobial Activity and Physicochemical Characterization of Oregano, Thyme and Clove Leave Essential Oils, Nonencapsulated and Nanoencapsulated, Using Emulsification, Nombre de la revista: Applied Food Biotechnology, Volumen: 6, Número: 4, Páginas: , DOI: https://doi.org/10.22037/afb.v6i4.25541, ISSN: 23455357, 24234214

2019
Antimicrobial activity of nanoemulsions of cinnamon, rosemary, and oregano essential oils on fresh celery, Nombre de la revista: LTW,, Volumen: , Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2019.06.014, ISSN: 0023-6438

2019
Studying microwave assisted extraction of Laurus nobilis essential oil: Static and dynamic modeling., Nombre de la revista: ,, Volumen: 247, Número: , Páginas: , DOI: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.11.007, ISSN:

2019
Stability of Palm Olein with or without antioxidants during industrial Continuous Deep-fat frying of Wheat Snacks. , Nombre de la revista: Journal of Oil Palm Research, Volumen: 31, Número: 2, Páginas: , DOI: 10.21894/jopr.2019.0017, ISSN: 15112780

2019
Characterization and effectiveness of short-wave ultraviolet irradiation reactors operating in continuous recirculation mode to inactivate Saccharomyces cerevisiae in grape juice., Nombre de la revista: ,, Volumen: 241, Número: , Páginas: , DOI: , ISSN:

2019
Cinnamaldehyde-loaded chitosan nanoparticles: characterization and antimicrobial activity., Nombre de la revista: ,, Volumen: 9, Número: 4, Páginas: , DOI: 10.33263/BRIAC94.060065, ISSN:

2019
Antimicrobial activity and physicochemical characterization of oregano, thyme and clove leave essential oils, nonencapsulated and nanoencapsulated, using emulsification, Nombre de la revista: Applied Food Biotechnology, Volumen: 6, Número: 4, Páginas: , DOI: 10.22037/afb.v6i4.25541, ISSN: 23455357, 24234214

2019
**Studying microwave assisted extraction of Laurus nobilis essential oil, Nombre de la revista: ,, Volumen: 84, Número: 6, Páginas: , DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2018.11.007, ISSN:

2019
Complex Coacervation between Gelatin and Chia Mucilage as an Alternative of Encapsulating Agents, Nombre de la revista: ,, Volumen: 84, Número: 6, Páginas: , DOI: 10.1111/1750-3841.14605, ISSN:

2019
Antimicrobial activity of nanoemulsions of cinnamon, rosemary, and oregano essential oils on fresh celery, Nombre de la revista: ,, Volumen: 112, Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.lwt.2019.06.014, ISSN:

2019
**Characterization and effectiveness of short-wave ultraviolet irradiation reactors operating in continuous recirculation mode to inactivate Saccharomyces cerevisiae in grape juice, Nombre de la revista: ,, Volumen: 241, Número: , Páginas: , DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2018.08.011, ISSN:



Libros Editorial Internacional

2022
Research and Technological Advances in Food Science, ISBN: 9780128243

2022
Biofuels and Biorefining. Vol. 1. Current technologies for biomass conversion, ISBN: 9780128241

2021
Developing Sustainability Competences Through Pedagogical Approaches, ISBN: 978303064

2020
Advances in Carbon Management Technologies: Carbon Removal, Renewable and Nuclear Energy, ISBN: 9780429243608

2020
Water Activity in Foods: Fundamentals and Applications, ISBN: 9781118768

2020
Nanoengineering in the Beverage Industry, ISBN: 9780128166772

2019
Process Intensification: Design Methodologies , ISBN: 9783110596

2019
Water Activity in Foods: Fundamentals and Applications, ISBN: 9781118768310

2019
N. Ramirez-Corona, A. Palacios (2019) Chapter 1. Generalities about process intensification in Process Intensification: Design Methodologies. Eds. F. I. Gomez-Castro, J.G. Segovia-Hernandez. De Gruyter. 338 pp. (pp. 1–14). Berlin, Boston: De Gruyter. https:doi.org10.15159783110596120-001, ISBN: 9783110596076



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